blog

Voluntariat verd

[image_with_animation image_url=»887″ alignment=»center» animation=»Fade In From Bottom» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»][divider line_type=»No Line» custom_height=»50″][image_with_animation image_url=»889″ alignment=»center» animation=»Fade In From Bottom» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»][divider line_type=»No Line» custom_height=»50″][image_with_animation image_url=»890″ alignment=»center» animation=»Fade In From Bottom» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»][divider line_type=»No Line» custom_height=»50″][image_with_animation image_url=»891″ alignment=»center» animation=»Fade In From Bottom» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»][divider line_type=»No Line» custom_height=»50″][image_with_animation image_url=»892″ alignment=»center» animation=»Fade In From Bottom» border_radius=»none» box_shadow=»none» max_width=»100%»]
[divider line_type=»No Line» custom_height=»50″]

Més de 200 persones participen a Vilamarxant en l’activitat de sensibilització ambiental “Voluntariat verd”

 

Dissabte, el Centre de visitants del Parc Natural del Túria va acollir més de 200 voluntaris i voluntàries que van participar en l’activitat de sensibilització ambiental «Voluntariat verd», que forma part de la iniciativa «European clean up day».

La cita va estar organitzada per Aimplast i Cicloplast. Aimplast és l’Institut Tecnològic del Plàstic, ubicat a València, i que està inscrit al Registre de Centres Tecnològics del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Mentre que Cicloplast és una entitat sense ànim de lucre creada pels industrials del plàstic per impulsar la prevenció i la gestió ecoeficient dels plàstics.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilamarxant i el Parc Natural del Túria van col·laborar en esta iniciativa, junt a CM Plastik Recycling, Picda, Sp-Berner i Sintac Recycling, a més d’entitats ambientals i socials com Creu Roja i Xaloc.

L’actuació tenia un doble objectiu. En primer lloc, donar a conéixer i gaudir dels valors i recursos dels nostres espais naturals a través de tallers ambientals, lúdics i dinàmics. Entre estos, destacaren els destinats als més menuts, amb manualitats i una curiosa activitat on se’ls van mostrar espècies animals pròpies del nostre entorn.

Després, totes i tots junts van realitzar una activitat conscienciadora de neteja del parc fluvial en la qual es va sensibilitzar en la prevenció de l’abandó de residus a llocs inapropiats. A més, els residus es recolliren de forma separada per facilitar el seu posterior reciclat. També es van regar alguns plantons d’este entorn natural.

La majoria dels participants eren treballadors de les empreses del sector dels plàstics de la Comunitat Valenciana i les seues famílies, junt a altres persones de diferents localitats del nostre territori.

L’acte va comptar amb la presència de Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana; Antonio Ballester, director del Parc Natural del Túria; Manolo Bernad, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilamarxant; i diferents responsables d’Aimplast i Cicloplast.

Els responsables de les dues entitats organitzadores destacaven que «el sector dels plàstics està molt compromès amb el respecte de l’entorn natural. Cuidem la naturalesa i per això cal reciclar, i especialment, evitar abandonar els nostres residus en mitjans naturals. Els residus no han d’acabar en el medi ambient, sinó que han d’utilitzar-se com a nous recursos contribuint a l’economia circular. Les empreses de plàstic que han participat hui ens han mostrat diferents exemples de productes fabricats amb plàstic reciclat».

Per la seua banda, Manolo Bernad agraïa  «la presència de totes les entitats que estan compromeses en la conscienciació sobre la importància de respectar el medi ambient. El voluntariat és molt important per a nosaltres. Al Parc Natural del Túria comptem amb voluntaris i voluntàries de Vilamarxant que cada cap de setmana vetlen per informar i alertar sobre els risc d’incendis forestals i hi ha moltes associacions que realitzen jornades de conscienciació i neteja. Qualsevol iniciativa d’estes característiques, com la que hui duen endavant Aimplast i Cicloplast, és benvinguda. Així que moltíssimes gràcies per la vostra tasca per mantindre sa un paratge tan preuat per totes i tots nosaltres».

El matí continuava amb la solta de diferents animals que han estat curats de malalties i ferides a centres de recuperació valencians. Així, es van retornar al seu espai natural eriçons europeus, tortugues i una espectacular garsa. Esta activitat va ser especialment seguida i gaudida pels xiquets i xiquetes presents.

La jornada finalitzava amb una foto de família de totes les persones participants que van marxar a casa amb la bona consciencia d’haver dut endavant una activitat molt important per preservar els nostres espais naturals i per transmetre estos valors de pares i mares a filles i fills.

Font: elperiodic.com

Back to list